aromasmirnis.gr > Ο Λογαριασμός μου > Όροι χρήσης > Τι είναι το PayPal

Τι είναι το PayPal

Τι είναι το PayPal

Το Paypal είναι σύστημα πληρωμών και δραστηριοποιείται σε 190 χώρες, με πάνω από 113 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και μπορεί να διαχειριστεί πολλά και διαφορετικά νομίσματα.

 • Τρόπος λειτουργίας Paypal

Το Paypal λειτουργεί σαν ένας ενδιάμεσος λογαριασμός σας για τα ηλεκτρονικά καταστήματα και υπηρεσίες με τα οποία συναλλάσσεστε. Ο λογαριασμός Paypal που δημιουργείται κατά την εγγραφή σας σε αυτό, τροφοδοτείται από εσάς με το χρηματικό ποσό που επιθυμείτε και μόνο όταν εσείς το αποφασίσετε, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, καθώς επίσης και τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η χρήση του Paypal σε κάποια πληρωμή ή συναλλαγή απαιτεί από τον χρήστη μόνο την εισαγωγή των στοιχείων που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή, δηλ. το email σας & τον κωδικό του Paypal. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής χωρίς την δημοσιοποίηση κανενός στοιχείου σας (ονόματος, πιστωτικής κάρτας, κλπ.), ακριβώς σαν να πληρώνει το Paypal για εσάς!

 • Ασφάλεια και Paypal

Οι προδιαγραφές λειτουργίας του Paypal είναι υψηλότατων προδιαγραφών και συνώνυμες της διαδικτυακής ασφάλειας. Οι συναλλαγές μέσω Paypal γίνονται σε πλήρως ασφαλές περιβάλλον με συνεχή χρήση πρωτοκόλλων ασφαλείας SSL και κρυπτογράφησης. Όλες οι σελίδες του Paypal, από την εγγραφή ή σύνδεση του χρήστη μέχρι και τα απλούστερα μηνύματα επιβεβαίωσης, πραγματοποιούνται σε περιβάλλον ασφαλών και κρυπτογραφημένων συνδέσεων και οποιαδήποτε μετάδοση δεδομένων είναι πρακτικά αδύνατον να υποκλαπεί σε πραγματικό χρόνο.
Το Paypal σαν ενδιάμεση πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών διαθέτει μηχανισμούς παρακολούθησης κάθε συναλλαγής για διάστημα αρκετών μηνών από την έναρξή τους. Ο χρήστης πέρα από το ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών, έχει στην διάθεσή του την επικοινωνία με προσωπικό υποστήριξης σε περίπτωση προβλήματος, δυνατότητα αμφισβήτησης χρέωσης και επιστροφής χρημάτων.

 • Πλεονεκτήματα του Paypal

Το Paypal υπερτερεί σε πολλά σημεία έναντι των περισσότερων τρόπων πληρωμών και συναλλαγών, π.χ.:

 1. Οι πληροφορίες για την πιστωτική σας κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό είναι αποθηκευμένες ασφαλώς στους servers του Paypal και ΔΕΝ δημοσιοποιούνται στον πωλητή, ο οποίος παραλαμβάνει μόνο τα χρήματα για την αγορά σας, χωρίς ποτέ να μαθαίνει κάτι άλλο για εσάς.
 2. Όλες οι σελίδες του Paypal είναι ισχυρά κρυπτογραφημένες, χωρίς το ενδεχόμενο υποκλοπής των προσωπικών ή οικονομικών σας στοιχείων.
 3. Το Paypal συνεχώς επιλέγει και αξιολογεί την συνεργασία με κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, αυξάνοντας έτσι την αξιοπιστία του πωλητή.
 4. Η χρήση του Paypal στις συναλλαγές σας, σας γλιτώνει από την επαναλαμβανόμενη πληκτρολόγηση των στοιχείων σας, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
 5. Το Paypal διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό για την προστασία από απάτες ή κακόβουλες χρεώσεις. Σε περίπτωση προβλήματος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για την δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στον λογαριασμό σας.
 • Εγγραφή στο Paypal

Η εγγραφή σας στο Paypal γίνεται απλά με την χρήση της email διεύθυνσής σας ως κύριου αναγνωριστικού, μαζί με τον ασφαλή κωδικό της επιλογής σας. Μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής σας, πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας στο περιβάλλον του Paypal, για να είναι δυνατή η αποστολή χρημάτων στον Paypal λογαριασμό σας ή η χρέωση της κάρτας ή/και του τραπεζικού σας λογαριασμού.
Το Paypal σας ειδοποιεί με email για την πρόοδο και ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής, όπως επίσης και για κάθε ύποπτη προσπάθεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας, για την προστασία των στοιχείων σας. Τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ασφαλή στους servers του Paypal και μόνο εσείς μπορείτε να τα αλλάξετε ή να τα διαγράψετε.

 • Τρόποι πληρωμής

Το Paypal συναλλάσσεται εκ μέρους σας και η μεταφορά των χρημάτων προς τον λογαριασμό σας στο Paypal, γίνεται με τους εξής τρόπους:

 1. Με σύνδεση πιστωτικής κάρτας (Visa-Delta-Electron, MasterCard-Eurocard, PayPal Top Up, Μaestro, American Express): Κάθε φορά που θα κάνετε κάποια αγορά, το Paypal θα χρεώνει την πιστωτική σας κάρτα, χωρίς βέβαια να κοινοποιούνται τα στοιχεία της στον πωλητή/ηλεκτρονικό κατάστημα.
 2. Με σύνδεση χρεωστικής κάρτας (με το σήμα Visa ή Mastercard): Λειτουργεί όπως και για την πιστωτική, μόνο που κάθε φορά που θα κάνετε κάποια αγορά, το Paypal θα χρεώνει την χρεωστική σας κάρτα και αυτή με τη σειρά της θα τραβάει τα χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας δεν έχει χρήματα, η συναλλαγή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, οπότε φροντίστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο.
 3. Με σύνδεση προπληρωμένης κάρτας (με το σήμα Visa ή Mastercard): Σε αυτή την περίπτωση, κάθε συναλλαγή αφαιρεί το ανάλογο ποσό από το υπόλοιπο της προπληρωμένης κάρτας και όταν τελειώσουν τα χρήματα, την ξαναγεμίζετε με ότι ποσό θέλετε. Οι προπληρωμένες κάρτες εκδίδονται σε οποιαδήποτε τράπεζα.
 4. Με τραπεζική μεταφορά (έμβασμα): Εσείς μεταφέρετε τα χρήματα από το τραπεζικό λογαριασμό σας στο λογαριασμό του Paypal με διαδικασία που παρέχεται από το Paypal. Για να γίνει κάποια συναλλαγή ο λογαριασμός σας στο Paypal θα πρέπει να έχει επαρκές υπόλοιπο. Δεν συνιστάται, κυρίως λόγω του μεγάλου χρόνου μεταφοράς (5-7 ημέρες).
 • Χρεώσεις υπηρεσιών Paypal

Η δυνατότητα της ασφαλούς και ταχύτατης μεταφοράς χρημάτων και η ύπαρξη διασυνδέσεων με τα τραπεζικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, κάνει τις υπηρεσίες του Paypal προσιτές σε όλους και με λογικά κόστη. Τα κόστη των υπηρεσιών που προσφέρει το Paypal κυμαίνονται από ΔΩΡΕΑΝ έως μερικές ποσοστιαίες μονάδες από κάθε συναλλαγή.

Σημαντικές παρατηρήσεις. Παρακαλώ διαβάστε με πολύ προσοχή

 1. Για τη διενέργεια οποιασδήποτε ηλεκτρονικής πληρωμής μέσω του www.paypal.com θα πρέπει να έχει απαραιτήτως εξασφαλισθεί από το χρήστη του εν λόγω διαδικτυακού τόπου ο κατάλληλος τεχνικός εξοπλισμός και η σύνδεση στο διαδίκτυο (Internet). Το Άρωμα Σμύρνης δεν παρέχει τον εξοπλισμό που προαπαιτείται για την εξασφάλιση πρόσβασης στο διαδίκτυο και ο χρήστης βαρύνεται αποκλειστικά με το κόστος σύνδεσης και χρήσης του απαιτούμενου εξοπλισμού, καθώς και με τυχόν έξοδα ή φόρους που συνδέονται με τη χρήση αυτού.
 2. Ο χρήστης του διαδικτυακού τόπου www.paypal.com αναγνωρίζει ότι η υποβολή των κωδικών του (email και Κωδικός) κατά τη σύνδεσή του με την υπηρεσία ηλεκτρονικών συναλλαγών του διαδικτυακού τόπου www.paypal.com, πιστοποιεί την ταυτότητά του και υποχρεούται, για την προσωπική του ασφάλεια, να ενεργεί με τη δέουσα επιμέλεια, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για να αποτρέπει την παράνομη χρήση των κωδικών του από τρίτα εξουσιοδοτημένα ή μη πρόσωπα, να φυλάσσει μυστικούς και να μην γνωστοποιεί τους προσωπικούς κωδικούς του σε τρίτους και γενικά να μεριμνά για τη μη διαρροή τους. Ο χρήστης του διαδικτυακού τόπου www.paypal.com, ως κάτοχος των εν λόγω κωδικών, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και φέρει τον κίνδυνο κάθε ζημίας δικής του από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτου με οποιονδήποτε τρόπο στους κωδικούς του.
 3. Το Internet δεν είναι ασφαλές περιβάλλον και, μολονότι η υπηρεσία Paypal χρησιμοποιεί λογισμικό κατά των ιών αλλά και επιπρόσθετη κρυπτογραφική τεχνολογία για τις ασφαλής συναλλαγές, η εταιρεία Άρωμα Σμύρνης δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.paypal.com θα είναι αδιάλειπτη ή απαλλαγμένη από κάθε είδους σφάλματα και ιούς και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του χρήστη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση/αντιγραφή (download) είτε σε αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς ή άλλες μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε αρχεία, στοιχεία και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.
 4. Ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την προστασία του συστήματός του (του δικού του ηλεκτρονικού υπολογιστή από ιούς).  Το Άρωμα Σμύρνης δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη εξαιτίας της προβληματικής λειτουργίας του φέροντος τηλεπικοινωνιακού δικτύου που δεν εμπίπτει στη δική της δικαιοδοσία ή έλεγχο και μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην ορθή και έγκαιρη εκτέλεση των διαβιβαζόμενων εντολών. Ο χρήστης δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία σε περίπτωση τηλεπικοινωνιακής αδυναμίας ή/και γεγονότων ανωτέρας βίας και πάντως το Άρωμα Σμύρνης δεν εγγυάται στο χρήστη την αδιακώλυτη συνεχή δυνατότητα πρόσβασής του στις υπηρεσίες που παρέχει η υπηρεσία Paypal. Σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα εναλλακτικά κανάλια πρόσβασης στις υπηρεσίες της εταιρείας Άρωμα Σμύρνης.

                                                                                           Καφεμαντεία – online
Αυθεντική Σμυρνέικη Καφεμαντεία online για όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό μόνο με 16,00€
Μοναδική καινοτομία από το Άρωμα Σμύρνης!!
Μέσω της Σμυρνέικης Καφεμαντείας online τώρα μπορείτε να έχετε γραπτή και λεπτομερής πρόβλεψη, όπου και αν βρίσκεστε!
Με την Σμυρνέικη Καφεμαντεία, μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια γεγονότα που σας αφορούν.
Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμά της δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα προσωπικό ραντεβού πρόβλεψης.
Ολοκληρώστε τη διαδικασία και σε μια έως έξι εργάσιμες μέρες, θα έχετε τις αναλυτικές απαντήσεις σας!